Rabarbertærte
med mandel og marcipan
4-6 personer
470 g rabarber
1. spesk.
Kartoffelmel
Revet skal af
økologisk citron
100 g sukker
1 spesk. vanillesukker
Smuldredej;
100 g mandler
100 g hvedemel
100 g sukker
75 g groft
revet rå marcipan
100 g smør
Sådan
gør du;
Rabarberne skæres
i 1 cm skiver og lægges i et smurt tærtefad ( dia. 24 cm)
Revet
citronskal, sukker, vanillie og kartoffelmel blandes og drysses over.
Bland
grofthakkede mandler, sukker, hvedemel og groft revet marcipan i en skål og
arbejd nu smørret i med fingrene. Herefter smuldres dejen over rabarberne.
Bages i midten
af ovnen ved 200 g i 25-30 min (varmluftovn 20-25 min)
Jeg bager ved
180 g varmluft i ca. 30 min.
Serveres lun
med flødeskum eller creme friche eller vanille is
Anne-Mette
Askebakkegaard
Indbagt mørbrad
Denne ret er let at lave, og smager dejligt. Ingredienser:
4 plader butterdej
1 svinemørbrad
Fars:
400 gram hakket svinekød
2 spsk hvedemel
1 æg
1 løg
200 gram champignon
1fed hvidløg
1 tsk paprika
1 tsk salt
peber
½ dl letmælk
Fremgangsmåde:
- Butterdej tøs op.
- Sener og hinder skæres af mørbraden. Herefter brunes den på pande i olie. Den krydres med salt og peber.
- Mørbraden lægges til afkøling.
- Farsen røres sammen med mel, æg, finthakket løg, knust hvidløg, paprika, salt og peber.
- Champignon rensen og snittes i fine tern. Herefter tilsættes de farsen.
- Butterdejen rulles sammen til en plade på ca. 30 cm på hver side.
- Halvdelen af farsen kommes midt på butterdejspladen.
- Mørbraden kommes ovenpå, og resten af farsen pakkes omkring mørbraden.
- Butterdejen lukkes ind over fars og mørbrad, så der dannes en pakke.
- Pakken lægges i et smurt ildfast fad eller en smurt bradepande. Pensles herefter med mælk.
- Bages i ovn ved 200° i ca. 1 time.
Kan f.eks. serveres med flødekartofler og en god salat. © AnesMad.dk
 |
Sådanne ser min indbagt mørbrad ud |
| |
Om opskriften |
|
 | 2 timer |
 | 4 pers. |
|

Verdens nemmeste boller.
8-10 stk
15 g gær
1/2 l koldt vand
ca. 600g hvedemel
1 1/2 tsk salt
Gør røres ud i vandet, tilsæt mel og salt. Dejen er temmelig lind. Du skal ikke ælte dejen men sæt den i køleskab i ca 12 timer eller mere, dejen skal være tildækket.
Dejen sættes på pladen - de bliver tilfældige at se mit mit billede. Bages i ovnen ved 275 g i 8 min og derefter ca8-10min ved 200g. Når de er gyldne er de færdige.

Kommentarer
Send en kommentar
Tak for at du læste med.