Madopskrifter

 


 
 
 Rabarbertærte
med mandel og marcipan

4-6 personer
470 g rabarber
1. spesk. Kartoffelmel
Revet skal af økologisk citron
100 g sukker
1 spesk. vanillesukker
 
 
Smuldredej;
 
100 g mandler
100 g hvedemel
100 g sukker
75 g groft revet rå marcipan
100 g smør
 
 
Sådan gør du;
 
Rabarberne skæres i 1 cm skiver og lægges i et smurt tærtefad ( dia. 24 cm)
Revet citronskal, sukker, vanillie og kartoffelmel blandes og drysses over.
 
Bland grofthakkede mandler, sukker, hvedemel og groft revet marcipan i en skål og arbejd nu smørret i med fingrene. Herefter smuldres dejen over rabarberne.
 
Bages i midten af ovnen ved 200 g i 25-30 min (varmluftovn 20-25 min)
Jeg bager ved 180 g varmluft i ca. 30 min.
 
Serveres lun med flødeskum eller creme friche eller vanille is
 
 
 
Anne-Mette
Askebakkegaard
 
                     

 

 

Indbagt mørbrad

Denne ret er let at lave, og smager dejligt. Ingredienser:

4 plader butterdej
1 svinemørbrad
Fars:
400 gram hakket svinekød
2 spsk hvedemel
1 æg
1 løg
200 gram champignon
1fed hvidløg
1 tsk paprika
1 tsk salt
peber
½ dl letmælk
Fremgangsmåde:
  • Butterdej tøs op.
  • Sener og hinder skæres af mørbraden. Herefter brunes den på pande i olie. Den krydres med salt og peber.
  • Mørbraden lægges til afkøling.
  • Farsen røres sammen med mel, æg, finthakket løg, knust hvidløg, paprika, salt og peber.
  • Champignon rensen og snittes i fine tern. Herefter tilsættes de farsen.
  • Butterdejen rulles sammen til en plade på ca. 30 cm på hver side.
  • Halvdelen af farsen kommes midt på butterdejspladen.
  • Mørbraden kommes ovenpå, og resten af farsen pakkes omkring mørbraden.
  • Butterdejen lukkes ind over fars og mørbrad, så der dannes en pakke.
  • Pakken lægges i et smurt ildfast fad eller en smurt bradepande. Pensles herefter med mælk.
  • Bages i ovn ved 200° i ca. 1 time.
Kan f.eks. serveres med flødekartofler og en god salat. © AnesMad.dk
 Sådanne ser min indbagt mørbrad ud
    
 

 UdskrivForrigeNæste 


Om opskriften

Tilberedningstid2 timer
Antal personer4 pers.

 Verdens nemmeste boller.
8-10 stk
15 g gær
1/2 l koldt vand
ca. 600g hvedemel
1 1/2 tsk salt

Gør røres ud i vandet, tilsæt mel og salt. Dejen er temmelig lind. Du skal ikke ælte dejen men sæt den i køleskab i ca 12 timer eller mere, dejen skal være tildækket.
Dejen sættes på pladen - de bliver tilfældige at se mit mit billede. Bages i ovnen ved 275 g i 8 min og derefter ca8-10min ved 200g. Når de er gyldne er de færdige.

Kommentarer

Populære opslag