Aftens mad i dag onsdag

Det skal være vores aftens mad... det ser vildt lækkert ud
Fiskefrikadeller med broccolipuré Fiskefrikadellerne kan både spises til frokost på en skive brød eller om aftenen til nye kartofler. Af Hjerteforeningen, 26. aug 2011 Foto: Hjerteforeningen Ingredienser 4 personer 1 kg broccoli 100 g skrællede kartofler 2 spsk raps- eller olivenolie 1 bundt forårsløg salt og peber 400 g kullerfilet 1 bundt dild 1 æg ½ dl grahamsmel ½ tsk salt peber 1-2 dl minimælk 1-2 spsk rapsolie Tilbehør 1 kg kartofler, gerne nye 1. Skær de grove ender af broccolien. Skær resten i grove stykker og kartoflerne i tynde skiver. Kom dem i en gryde med vand, så det dækker, og kog dem i 10 minutter. Hæld vandet fra broccoli og kartofler, dryp dem af i en sigte og blend dem. Bland puréen med olie og finthakkede forårsløg. Gem lidt af den grønne top til pynt, og smag til med salt og peber. Anret broccolipuréen i en skål, og drys med den grønne top fra forårsløgene. 2. Hak fiskekødet med en kniv eller minihakker. Rør fiskekødet sammen med finthakket dild, æg, grahamsmel, salt og peber. Spæd til med mælken, til farsen er blød, men stadig noget fast. Varm 1 spsk olie op på en slip let-pande. Form farsen til 12 frikadeller og steg dem på tre sider, til de er gyldenbrune og sprøde på alle sider. Dryp eventuelt med lidt olie, når fiskefrikadellerne vendes, hvis panden er blevet for tør. Servér fiskefrikadellerne med broccolipuré og kogte kartofler. Energi pr. person: 640 kcal. Kulhydrat 77 g. Fedt 19 g, heraf mættet fedt 2 g. Fedtenergi 27 %. Grønt pr. person: Ca. 250 g Tip: Andre velegnede torskefisk er brosme, lange, mørksej, lyssej, kulmule og torsk. Vær opmærksom på, at der kan være forskel på, hvor fast kødet er. Spæd derfor farsen med mælk lidt ad gangen, indtil den har den har den rette konsistens.            

  

Kommentarer

Populære opslag