Milo - En Basset Hound - super familiehund

Foto er fra Kennel Baffo på Fyn v/ Anne

"En Basset Hound er en kærlig hund. Den er utrolig selvstændig og hæmmer ikke før den får sin vilje. Så hvis man er til en toptrænet hund der gør hvad den får besked på - så skal man absolut ikke få en Basset Hound. Den ligger helst både i seng og møbler og er ikke synderligt påvirket af at man siger nej, så man kan ligeså godt give efter. En Basset Hound er ikke en doven hund - den forstår bare at gøre sig det mageligt. Så den skal stadig have mange lufteture. Pas på ikke at overfodre den - den elsker mad men har let ved at blive for tyk og det belaster dens sarte ryg og bagparti så den kan halte, hvis dens vægt stiger for hurtigt. Den har tendens til at savle og har en meget dyb kraftig stemme når den gør. Folk kan tit ikke forstå, at alt det lyd, kommer ud af sådan en lille fyr. De elsker at lege med andre hunde, men helst på stedet - ikke for meget løberi. De vil helst tumle. En Basset Hound bliver motiveret af godbidder og ikke af ros. Man kan altid rose, men den gør kun noget for en godbid - ikke for at glæde ejeren. Ellers er det en livsnyder og en hund der aldrig bliver aggressiv. Den elsker selskab, så er man meget væk, er det synd for den. Den vil helst have flokken samlet hele tiden. Det er en hund med et utrolig selvstændigt sind, så man får mange gode grin ud af en Basset Hound med alle de skøre ting den finder på."
Temperament & pleje
Basset Hounden er en rolig og behagelig selskabshund, den er kærlig og børnevenlig hund, der trives rigtig godt i selskab med andre hunde. Den er selvstændig, men aldrig aggressiv. Den er glad for gode lange ture i naturen, men ikke et must. Pelsplejen er meget begrænset.
En meget varm sommer dag i skyggen

Her bliver det puttet og det elsker de begge to
Milo 4 mrd gammel - Han er så dejlig rolig og nem
Ca 11 uger gammel

Villiam og milo elsker den nye sandkasse som farfar har bygget

Dette er tybisk for en basset og det skal man lige vende sig til men elsker det allerede
Milo 5 mrd
En virkelig børnelig venlig hund
  

Basset Hound

Basset Hound er klubbens talrigste race.
Bassethunden er en dejlig familiehund og god til børn. Den har et venligt sind,er rolig og hengiven og har en charmerende,ofte egenrådig karaktér. En Basset Hound trives bedst i selskab med en anden hund –især hvis den skal være alene hjemme mange timer om dagen.
Der er tale om en stor hund på korte ben;en voksen Bassethan vejer ca. 30 kg,en tæve ca. 25 kg. Højden er ca. 33-38 cm. I sit første leveår skal den motioneres moderat og den skal helst ikke gå på trapper. Når den først er voksen har den til gengæld behov for daglige gåture,hvor den kan få udviklet og vedligeholdt sin muskulatur.
Pelsplejen på en Basset Hound er meget begrænset;det er nok at børste den jævnligt med en gummibørste og at vaske den med mellemrum. Som alle andre korthårede hunde fælder den to gange om året. Racen stammer fra England,hvor den oprindeligt blev brugt til jagt.

Dette står på Basset Hound hjemmeside og det er lånt derfra

Kommentarer

Populære opslag